Pozivamo vas na serijal plesnih radionica koje će se odvijati jedanput mesečno u trajanju od po tri sata.
Naziv prve radionice je – Ja i moja duša – u bliskosti sa sobom kroz element jeseni
jesenji mesečev ples
Tema ove radionice je povezivanje sa sobom u hladnim jesenjim danima, kada nas vreme poziva da se okrenemo ka unutra i najbolje osetimo svoju dušu. Ovo činimo tako što se svesno povezujemo kroz ples i pokret sa našim 4.energetskim centrom koji odgovara astrosimbolici Meseca. Mesec je čista Jin energija koja nas povezuje sa našim najdubljim osećanjima a period jeseni je idealno vreme da dublje uronimo u sebe. Mesečev energetski centar je središnji centar oko koga kruže parovi suprotnosti svih ostalih energetskih centara. Kada prepoznamo, prihvatimo i oslobodimo emocije iz ovog centra onda mnogo lakše dišemo. Tada pristupamo i balansiramo energiju u ostalim energetskim centrima, osećamo se radosnije, imamo više volje i samopouzdanja jer postajemo bliži sebi i svojoj pravoj prirodi.
Na ovoj radionici biće nam gošća iz Francuske, iz Liona, Ivola Demange!
plesne radionice
Ivola će nas uvesti kroz pokret i ples u unutrašnji svet naše duše, u bojama i silama jeseni, povezaće nas sa našim “Jesenjim srcem”.
Srčana čakra nam pokazuje kako emocije igraju vitalnu ulogu u našim životima. Jesen i okretanje enegije ka unutra je mogućnost da prepoznamo promene u našem telu. Koristeći krug Expressif Vital Movement, pozdravićemo senzacije i emocije jeseni. Kao i u prirodi, dopustićemo sebi da otpustimo “radost i zrelo voće” leta i da dočekamo sa poniznošću i svesnošću ono šta je sada prisutno u našim životima. Posmatranjem pokreta vraćanja majci Zemlji, ulazimo u sebe i donosimo svetlost unutrašnjeg Sunca. U ovom našem putovanju susretaćemo se sa širokim spektrom srčanih osećanja – sa radošću i srećom, tugom i očajem, ljubavlju i bolom, prihvatanjm i odbijanjem.
Ivola zasniva svoj rad na argentinskom sistemu “Rio Abierto – pokret i transformacija” koji duboko povezuje naš um i telo.
Krug Ekspresivnog vitalnog pokreta je poseban način istraživanja energetskih centara u našem telu. Koristimo muziku, pokret i glas kao način za oslobađanje tela od dnevnih tenzija kako bi se dublje povezali sa našim emocijama i životnim temama. Ovo je podjednako dinamičan i nežan rad na našoj svesnosti.
Na ovoj radionici ćemo se svesno uvesti u energiju mesečevog centra kroz kratku uvodnu priču, meditaciju, ples, pevanje i deljenje proživljenog iskustva.
Dosadašnje plesno iskustvo nije neophodno.
U ponudi ćemo imati i vibratorna ulja Hera’s Feather koja nežno podržavaju notu Meseca i 4.energetskog centra.
Cena i vreme ove radionice, ovaj put ekskluzivno sa stranom gošćom: 3600 din,
u terminu od 16h do 19 i 30. Prevod sa engleskog je obezbeđen.
Ova radionica je najava za naredne tri plesne radionice koje organizuje i vodi Ksenija Stojkov Šutilović u saradnji sa novim gostima:
1. Ja i moja senka, bivanje u… – Mars, Saturn, Pluton –
28. novembar
2. Ja i moja kreacija, put ka snu – Venera, Jupiter, Neptun
23.decembar
3. Ja i moja autentičnost, buđenje – Sunce, Merkur, Uran
26.januar
Naredne radionice će biti u predvečernjim terminima. Cena narednih radionica biće 3000 din, popust na preostale tri radionice je 10% ukoliko se odlučite za sve četiri unapred.
Obezbeđen je rad u izuzetno prijatnom prostoru centra “Alhemija komunikacije” a zbog udobnosti u radu broj mesta je ograničen.
Prijave na telefon 063/8420740 ili pišite u inbox
 
Predavači:
Ivola DEMANGE, je plesač i koreograf, terapeut i učitelj. Ona podučava ples kao formu kreativnog procesa i transformativne tehnike u procesu ličnog rasta i razvoja. Uz to podučava i Tai chi i Qi gong. Svoje iskustvo je gradila kod čuvenog koreografa Ane Halprin, i u školi L’art du Chi i Rio Abierto u Meksiku. Živi i radi u Lionu, u Francuskoj gde predaje i usavršava se već 15 godina, na univerzitetu i kroz razne radionice i edukacijp. www.ivolademange.com
 
Ksenija Stojkov Šutilović, energetski kouč i terapeut
Radom na sebi kroz različite eduakcije otvorile su joj se mogućnosti da ostvari svoju duboku i skrivenu želju da se bavi istraživanjem energetskog polja i ljudske prirode kroz univerzalne zakone.
Preko svih svojih učenja je uvidela da osnova za razvoj i unapređenje bilo kog sistema kao i naš uticaj na njega, leže u razvoju i promeni nas samih. Veruje da je život uvek dinamičan, u stalnoj težnji ka ravnoteži, u kome padovi služe za učenje a usponi za radovanje, a najvažnija tačka je ona koja sadrži i slobodu i odgovornost.
U svom radu, osim iskustva stečenog kroz svoju prvobitnu struku prostornog planiranja, koje joj koristi u koučing tehnikama, koristi i iskustva stečena u poslednjih 12 godina na različitim edukacijama ličnog rasta i razvoja. Stečene diplome i licence: terapeut po Astrohealing® metodi i konsultant Energetske astrologije, u Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju “Johannes Kepler” u Beogradu; Intuitive & Success Coaching, ISC sertifikat u okviru Asocijacije za Energetsku Psihologiju; Praktičar floriterapije – završena edukacija u školi floriterapije “Latice” u Beogradu; NLP Master, Life & Bussines Coaching, Wing-Wave® Coaching, stečeni u NLP Institutu u Beogradu (akreditovanom od međunarodnih stručnih asocijacija – ECA, IANLP, NLP-IN, ECNLP). Živi i radi u Beogadu, www.esencijaduse.com