Sunce u našem sistemu

Otkrij dar svog Sunca i živi život po svome – jedinstvena astrokonsultacija!

Mi najveći deo svog života proživimo tako što svoje najveće talente, autoritet i moć  projektujemo – vidimo i prepoznajemo u bitnim figurama oko nas: kroz našeg oca, muža, profesora, šefa, direktora, predsednika… sve zavisi u kojoj kući i znaku se nalazi vaše Sunce.

Sunce je zvezda našeg solarnog sistema oko koje se svih 9 planeta sa svojim satelitima okreću. Sunce je takođe vezano i za centralnu tačku u našem telesnom i energetskom sistemu –  naš solarni pleksus  – našu treću čakru zvanu Manipura (“grad koji zrači”), odnosno naš treći energetski centar, za koji se vezuju organi za varenje i lumbalni deo kičme.

Ako znamo jedan od osnovnih univerzalnih zakona  – Kako je gore tako je i dole, i kako je spolja tako je i unutra – onda znamo da Sunce u nama predstavlja centar našeg bića koji održava čitav naš sistem na okupu, tako što se svi ljudi i događaji koji se nas tiču i u našem su životu, na neki način okreću oko nas. Jer, svaka planeta u našem horoskopu predstavlja određene osobe i događaje u našem životu, baš kao što i mi smo nekome neka planeta u njegovom horoskopu i životu.

Pitanje je: koju mi planetu živimo i gde se mi nalazimo u svom horoskopu a i u svom životu?

Svako od nas ima svoju centralnu osu, svoj unutrašnji centar,  i svoje gravitaciono polje. Sunce unutar nas – srce našeg bića (naš Core), svojim gravitacionim poljem održava ovako ili onako određene ljude i određene okolnosti i događaje u našem životu. Svako od nas predstavlja sistem za sebe koji je povezan sa drugim sistemima, koji zajedno čine novi sistem i tako sve do Sunčevog sistema a zatim i šire.

Ali zadržimo se sada na našem Suncu i našem Sunčevom sistemu  – spolja i unutra. Gde smo Mi i ko smo Mi u njemu?

Zamislite sada da ste svoju centralnu energiju, svoje Sunce, svoj autoritet i sjaj dali nekome drugome, tako što ne prepoznajete, ne vidite, ne znate, ne verujete duboko u sebi da ste vi ta centralna figura, da ste vi ta energija, taj sjaj u vama samima i u vašem životu. Kada ne osećamo snažno svoj centar bića tada smo ili u stalnom otporu prema autoritetima i drugima, suviše smo tvrdoglavi, kruti, mrzovoljni, zajedljivi, zavidni, narcisoidni ili  smo suviše slabi, popustljivi, bolećivi i stalno ugađamo drugima. U oba slučaja mi sebe stavljamo u sekundarni a nekada i u krajnje periferni plan našeg života i u nepoverenju smo prema drugima. Čak i kada smo suviše ponosni i arogantni. Jer, tada nismo povezani sa sopstvom, sa svojim bićem, već smo ili u strahu ili u borbi. Tada smo izmešteni, nemamo dovoljno vitalne energije, često smo slabi, bolesni, imamo problem sa sistemom organa za varenje, samim tim umorni smo i skloni depresivnim stanjima i odvajamo se od drugih. Jednostavno nemamo dovoljno života u sebi jer smo fokus stavili na nešto ili na nekoga spolja i pogubili se.

ZDRAV EGO JE OK – ON NAS DRŽI U NAŠEM CENTRU SA

JASNIM IDENTITETOM I JASNIM INTEGRITETOM (našim granicama)

Mi baš kao i Sunce imamo jedini zadatak a to je da svetlimo, obasjavamo i grejemo svojom snagom i potencijalom sve(t) oko sebe! Sunce nema otpor, nema želju da mrači, sputava, bude nejasno, arogantno, zajedljivo, zavidno niti bolećivo, slabo i popustljivo. Sunce se nikada ne žali i ne protivureči. Sunce jednostavno sija!

“Svako od nas ima svoju divnu vrlinu u tom centru, jer se iz te tačke sve vrti oko njega. Snažna treća čakra se nikada ne žali. Ona vidi stvari svetlo, jasno i dobro. Ima dovoljno energije i za sebe i da obasja čitav Sunčev sistem. Ako pak vidi da neka stvar nije u redu, namesti je da bude u redu i ide dalje.” Aleksandar Imširagić, Tehnologija svesti Sunca

Svako od nas ipak susreće se sa svojim slabostima i padovima tokom života, kao i sa mrakom i sa bolestima. Jer smo naučeni od malena da se povinujemo ili suprotstavljamo autoritetima, od oca i majke pa na dalje. Stid, sramota, nedostatak hrabrosti ili preterano isticanje su osnovne slabosti trećeg energetskog centra, kao i bolesti koje odatle proističu.

Poenta je osnažiti svoje Sunce, svoj solarni pleksus, da bude svetlo, da hrabro sija, da obasjava sve druge. Vratiti svoje Sunce, svoju energiju sebi znači osloboditi ga okova vezanosti za traume i prošlost. Dok smo bili deca to Sunce je najčešće bio naš otac ili neka druga bitna figura koja je zamenjivala oca, naročito ako smo rođeni po dnevnom svetlu. Kasnije to Sunce preuzimaju naši učitelji, nastavnici, profesori, a zatim šefovi, direktori, predsednici, bitne i rukovodeće figure u nekom sistemu gde smo profesionalno angažovani. I tako smo vremenom naučili ili da se vezujemo za neki sistem ili da mu pružamo otpor. Ni jedno ni drugo nije zdravo jer nas izbacuje iz celine. Sunce kao i mi sami za sebe nemamo smisla. Potrebni su nam drugi i mi njima. Samo zdravo Sunce u nama može da bude sa drugima na zdrav način i da gradi zdrave odnose, pravi planove, projekte i živi punim životom.

U zavisnosti od položaja Sunca u našem horoskopu, od aspekata koje pravi sa drugim planetama, od stepena i pozicije u kući i znaku u kome se nalazi, možemo videti koliko smo predisponirani da budemo jaki ili slabi. Da budemo lideri ili ne. Ali čak i ako nismo jaki u liderstvu, potrebno je da naučimo da budemo sami sebi lider, da razvijemo svoj identitet i integritet, steknemo zdrave granice prema drugima i samim tim da poštujemo i sebe i druge.

Sunce u horoskopu je jako ako je u znacima i kućama koje ga podržavaju – vatreni znaci i vatrene kuće pre svega, kao i aspekti koje pravi sa drugim planetama, ali i svi drugi položaji mogu biti podržavajući ako znamo kako da upravljamo tom svojom energijom. Ako naučimo koji je kvalitet našeg Sunca pozicioniranog baš na tom stepenu, u tom znaku ili kući, pa čak i ako je u znacima svog pada ili izgona (znak Vage i znak Vodolije, 7 i 11 kuća) ili u napetim aspektima sa teškim planetama (Mars, Saturn, Uran, Neptun, Pluton).

Na svakom mestu i sa svakim aspektom ono ima neki svoj kvalitet, svoju vrlinu, jer da nema ne bi bilo razloga ni da se rodimo, bili bi potpuno bez vitalne energije, bili bi ugašeni, mrtvi. Što su nam izazovi u životu veći to nam je i veća potreba da se pozabavimo radom na svom Suncu. ” Sve što nas ne ubije čini nas jačim” kako reče Fridrih Niče, odnosno tamo gde nam je najveća blokada tamo nam se krije i najveći potencijal.

izdigni se kao feniks

I zato vas pozivam na ličnu konsultaciju sa mnom o vašem Suncu! Preispitajmo svoja uverenja i vrednosti koja se kriju u podsvesnom i nesvesnom u nama koja nas blokiraju da sijamo više.

Otkrivajući dar svog jedinstvenog Sunca otkrićete:

1.Sputavajuća uverenja koje vas blokiraju da živite napredno, autentično i živo, u svom najvećem potencijalu!

2.Najvrednije uverenje koje vas podstiče da svako jutro ustanete iz kreveta i zakoračite u novi dan puni elana za akcije koje su povezane sa vašom svrhom postojanja.

3.Koje stvarno Ja živi u vama, Ko ste iskreno Vi, bez zadrške zbog straha ili otpora prema spoljnim autoritetima i drugim ljudima.

4.Kako da izgradite svoj novi sistem vrednosti sa kojim ćete imati mnogo više energije, volje, želje da sarađujete sa drugima i da napravite život kakav vi želite, onaj život koji je dostojan vašeg Sunca!

Uz ovo, uz pomoć tehnika iz energetske psihologije, astrohealing-a i astrocoaching-a, naučićete kako da se bolje fokusirate, organizujete, sarađujete i razumete sa drugima, osnažite i sebe i druge i lakše ostvarite neki svoj cilj!

Na ovoj astrocoaching konsultaciji dobićete:

  • Pisani izveštaj astro analize vašeg Sunca u odnosu na ceo horoskop
  • Astrokonsultaciju sa astroterapeutskim i astrokoučing preporukama
  • Vibratorne esencije kojima podržavate svoje Sunce i osvetljavate svoje blokade transformišući ih u darove
  • Energetske vežbe kojima osnažujete svoje Sunce, svoj solarni pleksus da radi za vas

Prijavi se na ksenija.sutilovic@gmail.com ili  jednostavno pozovi na 0638420740