Rođena sam u inostranstvu ali sam ovde morala da “svratim” na duže vreme ne bi li neke “poslove” još završila. Često se pitam šta jeste a šta nije moja domovina, jer po astrologiji nas mesto rođenja sa našim ascedentom najviše određuje, ali možda baš zbog toga imam veliku potrebu za putovanjima, otkrivanjem novih mesta, ljudi i njihovih energija. Privlače me daleke zemlje, ostrva, a mnogo volim i domaću atmosferu naših i dalmatinskih sela. Na planini osećam neizmernu slobodu i snažnu želju da se pustim – planinarenje, pešačenje i šetnje po šumi su mi omiljeni, naročito sa dobrim društvom.

 

Koliko volim da istražujem spolja, kroz putovanja i druženja, toliko posebno volim da istražujem unutra, šta je to što se krije u nama samima. Toliko toga nepoznatog ima unutar nas da shvatam da nam je i jedini smisao svega što radimo i što nam se dešava otkrivanje ko smo mi – kroz naše odnose, emocije, telo, kroz podneblje u kome živimo, Ksenija Stojkov Šutilovićkroz roditelje i dalje pretke. Šta su nam težnje, šta su nam namere, šta volimo, šta ne volimo, šta moramo a šta iskreno želimo… Kroz knjige, škole, seminare, radionice, i kroz životne situacije, one lepe i one manje lepe,  otkrila  sam jako puno,  i nemam nameru da se u tome zaustavim. Što više vidim, to više znam i sve više shvatam koliko ne znam i želim da naučim. Ono što se iskristalisalo u meni sada želim da podelim sa drugima, vama koji ovo čitate. Preko svih svojih životnih izazova i učenja uvidela sam da osnova za razvoj i unapređenje bilo kog sistema leži u razvoju i promeni samog pojedinca. Verujem da je život uvek dinamičan i promenljiv, u stalnoj težnji ka ravnoteži, u kome padovi služe za učenje a usponi za radovanje, a najvažnija tačka je ona koja sadrži i slobodu i odgovornost.

Kada znamo šta nam je san tada svaki dan našeg života dobija smisao našeg postojanja.

Sada znam da mi je glavni orijentir na putu života moj osećaj radosti, i zato idem ka onome što me raduje jer tu leže mogućnosti za kreaciju, i to umeće  želim da podelim sa svima vama koji ste zainteresovani da vam glavni orijentir i motiv u životu bude  BITI PUN ENERGIJE, RADOSTI, ISPUNJENOSTI I KREATIVNOSTI – jer u tom stanju smo najbolji kako za sebe tako i za druge.

 

Pročitajte o mom iskustvu