Iz ugla punog Meseca u Devici

Koliko služeći sebi i svom telu kao hramu naše duše, služimo svemu oko sebe? Ovo je pitanje koje nam postavlja ovaj pun Mesec u Devici.

U trenutku pune lunacije koja će biti 19. februara, Mesec je na nula Device i to na vrhu prve kuće, što nam ukazuje na nov početak vezan za promenu neke navike prema našem telu – znak Devica traži od nas da se pročistimo od svega što nam više ne služi te je ovo najbolje vreme za pretprolećni detoks. Kako nam je i Merkur, vladajuća planeta Device, u konjunkciji sa Neptunom u Ribama a i Sunce je na nula Riba – pravo je vreme da okrenemo novi list, uronimo u sebe u dubokoj tišini, osetimo svoje telo, osetimo šta mu prija a šta ne, posejemo seme za neku novu zdravu naviku i otpustimo toksično na svim nivoima – otpustimo kako toksične misli i reči, tako i toksične  emocije i hranu. Sa ovim punim Mesecom u Devici vreme je za pročišćenje od svih emotivnih naboja i svih drama, želja za promenom koje su se eventualno pokrenule sa mladim Mesecom u Vodoliji 04.februara, i što nam je možda unelo previše upornih misli a onda i lošu hranu za dušu i telo.  Sada nam sve što smo od tada pokrenuli i što se podiglo na površinu dolazi na tačku svođenja računa, raščišćavanja šta nam je bilo svrsishodno a šta ne, koje su naše akcije bile u službi nas samih, naše duše i više svesti a koje ne,  i trenutak je za oslobađanje od svega što nam više ne treba. Devica voli svedenost, pedantnost, kristalnu čistoću i lepotu, i zna da sve što  je nedovoljno čisto, zamršeno, zamućeno, zaprljano ostaviće trag najviše u našoj fiziologiji a to će nam neminovno doneti i  nejasnoću u razumevanju sebe i svog identiteta a potom  i razumevanja sa drugima – jer Devica je pre svega razuman znak i vrlo voli čist račun.

Odnos prema samima sebi  i bavljenje temom identiteta – ko sam ja a ko nisam, i samim tim šta mi sve služi a šta ne, je od ovog mladog Meseca naročito naglašeno jer nam  i Kiron dan ranije ulazi u Ovna i to je verovatno najznačajniji tranzit u ovoj godini. On ulazi u Ovna 18.februara i izlazi iz njega tek aprila 2027.! Ovan je prvi znak zodijaka, i on se pre svega bavi temom ličnog identiteta jer kaže „Ja sam, ja postojim“. Tako da Kironov ulazak u ovaj znak daje priliku za isceljenje na duboko ličnom, egzistencijalnom nivou, i isceljenje onih bolnih tačaka koje su nam ukazivale koliko smo se udaljili od sebe samih, koliko nam se zamutio identitet, naš osećaj sopstva. Najveće povrede leže na nivou ličnog identiteta i zato Kiron prolazi najduže kroz znak Ovna,  punih osam godina, dok na primer kroz Vagu prolazi samo 1,5 godinu.  Mesec u trenutku pune lunacije 19.februara nalazi se uz sam ascedent i pravi egzaktnu inkonjunkciju prema Kironu, i sve to ide preko nultog stepena, što samo dodatno ukazuje da je pravi momenat da skroz iznova obratimo pažnju na svoje telo i kroz njega oslušnemo sebe i svoje prave potrebe i da sve ono što nas odvlači od nas samih otpustimo, naročito one navike koje su možda prešle u zavisnost i toksičnost, i koje nas iznova uvlače u  bol i patnju, bilo da je to vezanost za hranu, bilo za neku osobu, ili su u pitanju neke loše misli, aktivnosti, emocije koje već uveliko vladaju nama. Vreme je da se svega toga oslobodimo i da malo budemo sluga svom telu, te učinimo najbolje za njega!  Pun Mesec u Devici u  opoziciji sa Suncem na nula Riba, ujedno će biti  i u trigonu sa Marsom na 3 stepena Bika (što je stepen egzaltacije Meseca) te nam je ovo savršena prilika da preko svog tela oslušnemo ko smo, prepoznamo svoj identitet i otpustimo sve što nismo mi. Jer što nam je jasniji naš identitet biće nam jači i imunitet. Znači, učinimo najbolje za sebe i  svoje zdravlje.

 

0 0 votes
Article Rating
guest

1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najčitaniji...
Inline Feedbacks
View all comments
Snjezana
Snjezana
5 godine pre

Hvala Ksenija 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x