Ponovno rađanje

Doba Korone

Šta je to u ovim Korona danima što vas goni da nešto činite? Šta je to što vas tera u neke sumanute akcije i što vam ne da mira dok to ne učinite, što vam bukvalno budi instinktivni nagon a da se sa tim kasnije ne osećate dobro?
Samo da znate da je to vaša senka, onaj deo vas koji najmanje volite kod sebe i koji bi radije sakrili i od sebe samih, ali nekako kao da vas vreba iza ćoška i kada se najmanje nadate pojavi se i tera vas ponovo u suludu akciju, za koju znate da ne vodi nikuda osim da se ponovo loše osećate.

Rising - Aakash Odedra CompanySenka je kod svih nas ovih dana naglašeno prisutna, jer kad god smo izbačeni iz zone svog komoditeta potisnute emocije, misli i akcije izbijaju na površinu. Zato je ovo sjajno vreme za suočavanje sa sobom i onim najdubljim u sebi. Jer taj deo nas koji nam se nikako ne sviđa, on čuči pa čuči u nama i samo čeka zgodan momenat da okine. Čeka našu slabost, čeka naš nemir, čeka našu uspavanost, obamrlost.

Taj deo nas koji ne volimo kod sebe je jako vredan deo nas, jer nosi ogroman potencijal, nosi veliku količinu kreativne energije samo što dok ga potiskujemo on isplivava u svom devijantnom obliku i zato budi u nama snažne emocije niske frekfencije – strah, krivicu, stid, sramotu, ljutnju, bes i najčešće se pojavljuje kroz drugu osobu koja nas navodno navodi na ta osećanja i na te akcije, a zapravo je samo ogledalo naše tamne strane.

Ovo vreme Korone, u doba proleća kada bi svi hteli da uživamo u druženju, bivanju u prirodi, kretanju i buđenju života, uvlači nas duboko u naš mrak da bi osvestili taj mali ali vrlo značajan deo nas. Ako želimo da se pozabavimo sobom i bolje sebe upoznamo, sada je pravi momenat! Sada mnogo lakše vidimo šta čuči u nama jer smo stisnuti i kontrakcije su svuda oko nas. Sada je pravi momenat da prepoznamo, duboko osetimo šta nam šapuće i prihvatimo taj svoj jedan nagon koji se ovih dana najčešće pojavljuje, ili ga možda mnogo više vidimo u ljudima oko nas, ali nas izaziva, nervira, plaši. Na nama je sada da osetimo gde on može zaista da ima svoju svrhu. Kako on može da bude kreativan i koristan?
Može ako ga povežemo sa pitanjem šta je to što me najviše raduje, koje su moje težnje (i čežnje)?

Pronađite to što vas najviše raduje i što želite iz sveg srca i onda tu nagonsku, animalnu energiju unesite u to a ne u ono u šta upadate po starom šablonu, i osetićete kako se energija snažno transformiše, kako počinje iz straha, besa, ljutnje, stida, požude, krivice ili iz pukog “moranja” i “trebanja”, da ide u sasvim novom smeru i kako počinjete da se krećete u jednom novom ritmu, kao da plešete, osećate sve veći mir dok ste sve više u pokretu, i energija vas vodi a zapravo vi sada vodite svoju energiju jer je usmeravate ka svojoj radosti, ka svojoj kreaciji!
I to je onda ta umetnost življenja, ta čarolija života gde sve počinje da ima mnogo više smisla. Ovo je vreme za buđenje uspavanih potencijala, kreacije, svrhe! Baš sada kada su Pluton (bog podzemlja i transformacije) i Jupiter (bog dubokog znanja i svrhe) u snažnom zagrljaju u surovom ali i korisnom Jarcu, kao i Neptun (bog iracionalnog) i Merkur (bog racionalnog) u dubokom trans plesu u Ribama.
Probudimo se, osvestimo se i zaplešimo svoj najmoćniji ples!

Korišćen materijal sa sajta: https://aakashodedra.com/productions/rising/
https://youtu.be/_GJATyKPc1U

0 0 votes
Article Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x