Prolazak kroz eklipse – prolazak kroz kapije svesti

Prolazak kroz eklipse – prolazak kroz kapije svesti.
Vreme eklipsi je vreme poravnavnanja tri principa u nama – svetog muškog, svetog ženskog i odnosa izmedju njih. U trojstvenom modelu univerzalnih zakona uvek je ovaj treći faktor ključan, jer od njega nastaju prva dva. Iz odnosa sve nastaje i iz odnosa sve nestaje ukoliko odbacimo neki od faktora a naročito ukoliko odbacimo sam odnos.
Vreme eklipsi je posebno važno za testiranje nas samih, koliko umemo da držimo u balansu ova tri faktora. Proveravaju nas kosmičke sile koliko neki deo sebe odbacujemo. Što više odbacujemo nešto ili nekoga oko sebe to ga snažnije privlačimo, odnosno tu zidamo našu senku, i tako nastaju karmički odnosi – oni u kojima osećamo neku težinu, ili su nam čudni, ne uspevamo da razumemo šta se tu dešava i čini nam se kao da tu imamo neki dug. To su oni odnosi koji nas prate kroz život dok ne naučimo kako da prihvatimo, transformišemo i zavolimo baš taj deo nas koji odbacujemo. Na neki način od neprijatelja pravimo prijatelja, jer neprijatelja i nema kada uvidimo da je ceo problem a i rešenje u nama samima.
Kako bi izvukli najbolje iz eklipsi, najbolje je da baš u ovom periodu vežbamo svoje poravnanje – spajanje duha, tela i duše, spajanjem mentalnog, telesnog i emotivnog tela, spajanjem naše energije, naše inteligencije i svesti izmedju njih, spajanjem svetog muškog, svetog ženskog i onog božanskog dela izmedju njih, spajanjem prošlosti i budućnosti kroz uski procep sadašnjosti. Osvešćivanjem i poravnanjem ove tri tačke u nama snažno budimo energiju u telu, otvaramo se za više vođstvo i prepuštamo se božanskoj kreaciji koja nas vodi ka putu prosvetljenja, sinhroniciteta, kreacije, odnosno oslobadjanja od tereta karme naših prethodnih iskustava. Jer nema loših iskustava, kada znamo da baš ona koja nam najteže padaju imaju za nas ogromnu vrednost jer su naša najveća životna lekcija.
U nedelju 21.06. imaćemo snažnu solarnu eklipsu, što znači da će se Sunce i Mesec naći u odnosu na Zemlju na istoj tački, na nultom stepenu Raka, uz samu osu mesečevih čvorova (udaljenu samo za 1 stepen od njih). Osa čvorova u blizini ovih svetala pravi tu bitnu razliku u odnosu na standardan mlad ili pun Mesec. Kada pored mladog Meseca imamo i pomračenje Sunca, tada naš Jin prekriva naš Jang, Sunce, pravi senku našem Suncu, i ovo će zbog velike blizine čvorova biti vrlo snažna solarna eklipsa i prilika za osvešćivanje neke važne senke muškog principa u našim odnosima. Kada je obrnuto – kada se Sunce i Mesec nađu sa suprotnih strana u odnosu na Zemlju i kada su uz njih mesečevi čvorovi tada govorimo o lunarnoj eklipsi i senci našeg Meseca, našeg ženskog principa (imali smo jednu 05.juna a sledeća će biti 05.jula). Sve eklipse, naročito ovako jake i blizu jedna druge nas pozivaju da pomirimo ove tačke u sebi (naše Sunce, naš Mesec i naše telo, Zemlju). Osvešćivanje poravnanja u sebi, kroz  osu u našem telu je jako važno kako ne bi ispali iz balansa ovih dana i narušili dragocene odnose. Kako ova solarna eklipsa prolazi kroz kardinalni stepen kardinalnih znakova, a uz to imamo i 5 retro planeta uključujući i Veneru, planetu odnosa, koja je još koji dan retro, ovo je baš priča o karmičkim odnosima, odnosono o sećanjima naše duše na neki odnos u kome nismo izmirili račun tako da na oba tasa vage stoji  lagano pero. Znak Vage a naročito 15.stepen Vage nas uče u astrologiji o ovom balansiranju. Vaga traži od nas da budemo što laganiji, odnosno što više oslobođeni tereta karme (zato je i gospodin Saturn egzaltiran u znaku Vage). Ako naučimo da radimo sa ovim, odnosno naučimo u odnosima da budemo što laganiji, protočniji a samim tim i snažnije povezani sa jezgrom zemlje  i svojim jezgrom, a samim tim i sa jezgrom Sunca i jezgrom Meseca, i da osetimo tu lakoću, zahvalnost i neverovatnu bliskost sebi, onda možemo od karmičkih odnosa napraviti jako bliske i srodne odnose koji nas vode u svetlu budućnost na šta nas ova eklipsa poziva. Jer svaki odnos je na kraju krajeva provera sopstvene stabilnosti u ovozemaljskoj realnosti i mreži sveukupnih odnosa celine. Nismo slučajno tu gde jesmo, baš sada i baš ovde.

 

3.8 6 votes
Article Rating
guest

1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najčitaniji...
Inline Feedbacks
View all comments
Stella
Stella
3 godine pre

❤︎

1
0
Would love your thoughts, please comment.x