Esencije životinjskih vodiča

Kad god osećamo zaglavljenost na svom životnom putu, znači da smo u neprepoznavanju i neprihvatanju neke životinje (odnosno pretka) u nama, i da smo se odaljili samim tim od sebe samih. Što više prihvatimo različite delove sebe mi postajemo bliži sebi, istini i realnosti i tada nam se putevi polako sami otvaraju.

Životinjski duhovni vodiči – uz pomoć vibratornih esencija duhovnih životinjskih vodiča, čiji se odabir vrši na osnovu vaše natalne karte, povezujete se sa različitim energijama u sebi koje nosite kao nasleđe svojih predaka i uz osvešćivanje i integrisanje tih energija preuzimate vođstvo u odnosu na svoju sudbinu.  Prepoznavanjem što više skrivenih aspekata sebe bliži ste istini o sebi a prihvatanjem sebe i svih svojih delova postajete najbolja verzija sebe. Energija više ne upravlja vama već vi upravljate njom i vi  postajete pravi lider sopstvenog života. Za ovo je potrebno uneti puno pažnje i prisutnosti, jer energija ide iz instinktivnog životinjskog dela nas i lako nas ponese. Ponese nas u razna sećanja naše duše – energija je uvek povezana sa našom prošlošću, našim genima i precima – ona je zapis zbog kojeg je naša duša došla na ovaj svet kako bi razumela i integrisala i samim tim transformisala što više negativih odjeka sećanja, odnosno emocija koje nosimo u ono što se zove kreativnost i ljubav.  Energiju povezujemo sa našim fizičkim telom, odnosno u njemu je prepoznajemo, i zato kada radimo sa ovim nivoom, osvešćivanjem životinjskih delova nas, mi tada najviše radimo na osvešćivanju i bivanjem u našem telu. Telo nam je tada glavni kompas, a uzemljenje nam je glavni alat za navigaciju. Kada smo uzemljeni tada smo svesni, kada smo povezani sa svojim stopalima, određenim tačkama na kičmenom stubu i disanjem, tada imamo vezu sa našim pravim kosmičkim bićem jer smo u vezi sa sadašnjim trenutkom i tada imamo mogućnost da biramo kojim ćemo putem da krenemo. Tada mi pripitomljavamo životinju u sebi, ona nam postaje razumljiva, bliska i tada ona počinje da radi za nas, a samim tim i sudbinu okrećemo u svoju korist. Pripitomivši životinje u sebi, mi smo prihvatili naše pretke, pomirili ih i dali im zahvalnost, i samim tim oni počinju da rade za nas a ne protiv kako nam se do sada činilo. I to je onaj istinski, najživlji i najefiksaniji rad na sebi. Prihvatanjem energije (životinje) koju nosimo u sebi a koju nismo želeli da vidimo u sebi ili smo je se možda plašili ili nam je samo čudna, mi tada oslobađamo ogromnu količinu potisnute energije i tada je najvažnije da umemo da budemo prisutni i da znamo da je uzemljimo kroz fizički rad ili neki drugi kreativan rad – tada se ta energija transformiše i tada život počinje da polako biva ples sa radošću. Emocije dolaze i prolaze, mi ih primećujemo, prihvatamo i kanališemo tu energiju u ono u šta mi želimo da je investiramo. U najmanju ruku i za početak divno je da je investiramo u zahvalnost za roditelje i sve druge ljude koji su nam dati da od njih naučimo životne lekcije.

Rad sa duhovnim životinjskim vodičima je dubok i intenzivan rad na sebi, jer osvešćujemo reku predaka u nama, a najvredniji je onaj deo gde osvešćujemo energiju svog oca i majke u sebi, prihvatamo je i transformišemo u naš najdragoceniji dar, ono zbog čega smo potrebni ovoj planeti i za šta smo i došli na ovaj svet.

Odnos cvetnih i životinjskih esencija
“Rad sa cvetim esencijama je vezan za našu srčanu čakru odnosno prirodu Meseca. Njihov primarni fokus je oživljavanje našeg suptilnog, vrlo finog i transcendentnog kontakta između Neba i Zemlje koji sama biljka kao entitet izražava. Rad sa životinjskim esencijama je, sa druge strane, povezan sa našim trećim energetskim centrom, sa prirodom Sunca i predstavlja inicijaciju određenog tipa energije u našem životu. Ovde se odigrava inicijacija buđenja svesti koja na nivou treće čakre može da se probudi kao jedno veoma fino stanje ukoliko je fini mir postignut na nivou srčanog centra. Potrebno nam je da razvijemo sposobnost kanalisanja jednog sveta u drugi kroz funkciju četvrtog energetskog centra kako bi mogli da tranformišemo svoju prirodu, da sebe prihvatimo, odnosno da prihvatimo deo sebe koji nas suštinski predstavlja.Upravo taj deo nas koji jeste naša suština predstavljen je jednom određenom životinjom i veoma je važno da se oslobodimo mogućih predrasuda koje ćemo osetiti kroz susret sa životinjskim carstvom.”- preuzeto sa “Astrohealing” edukacije Instituta za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”.